Jørgen Andersen Husmand Daglejer
(1845-)
Ane Kirstine Jakobsen
(1847-)
Jens Peder Jensen Indsidder
Karen Mathilde Andersen
(1874-)
Albert Jakob Jensen Boelsmand
(1898-1990)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Emma Martha Hansen

Albert Jakob Jensen Boelsmand

  • Født: 16 Okt. 1898, Vanløse, Stenmagle, Alsted, Sorø, DK
  • Dåb: 11 Dec. 1898, Stenmagle Kirke, Stenmagle, Alsted, Sorø, DK
  • Ægteskab (1): Emma Martha Hansen den 14 Jun. 1924 i Undløse Kirke, Undløse, Merløse, Holbæk, Dk
  • Død: 1990 i en alder af 92 år
Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

Holbæk Amts Venstreblad
Guldbrud har aldrig haft det så, godt før
Emma og Albert Jensøn, Østrup, er raske og rørige og tager sig en udflugtstur på knallart, når leilighed byrder sig.
Vi har Eldrig haft det så godt som nu, siger fhv, husmand Albert Jensen og huetru Emma, Østrup, der fredag den 14, Juni kan fejre guldbryllup.
Det er et elskværdigt ægtepar, som kommer med denne tllfredse udtalelse, og i den llgger nok en del resignation og værdighed, for hvad var vel bedre, end da de selv havde hænderne fulde af arbejde i deres yngre dage, spørger de sig sclv.
Ålbert Jeneen er ?5 og Emma Jensen fylder ?4 på guldbryllupsdagen. Den ekal holdes i hjemmet i Østrup med deltagelse af ca. 30 mennesker, og indbefattet er naturllgvia de to børn, en datter, der ergSift med gdr. Ejnar Andersen i Østrup, sønncn vognmand Sigvsld Jencen, Undløse, de af de otte børnebørn og seks oldebørn, der nu kan kornme, og så øvrlge famille og nærmeste vcnner naturlligvis.
Guldbrudeparret har kendt hinanden, frs de var bøm, og de gik i den samme ekole.
Ålbert er født i Stenmagle, men flyttede kun to år gammel med sln famille til Østrup, hvor taderen var skovmand.
Alberts skoletid adsklller sig på væsentllge punkter ikke fra så mange andre mindrebemidledes. Af sin far havde han lært, hvordan man hurtigst og bedet kløver brænde, og da han gik på Undløse skole, fik han ofte besked på at gå uden for skoleporten og save en rummeter eller rnere. Det havde han nu heller lkke noget imod, for det kneb at holde sig vågen i skolen, 1I år gammel begyndte han nemlig at tjene som vogterdreng på en gård nær sit barndomshjem. Albert skulle i sommertiden stå op klokken 4, muge under køerne og hjælpe til med andet forefsldende arbejde, Så når ban endelig kom I skole, hørte han ikke til de kvikkeste, eom han selv siger. Men
hvad Søren. Han har klaret sig, og st hsn så måske vllle være bedre tjent med flere
skolekundskaber og en mlndre egocentrlsk indstilling fra sin lærer, kan man jo altid
komme og sige sidenhen, mener han,
Da Albert Jensen vsr konflrmeret, fik han årsløn - hele 2S kr. Tre et halvt år efter, var den steget til 325 kr, foruden kost og logi forstår sig, Der vankede ingcn julegave. Til gengæld fik hver ansat en kæmpe-gærkage, 'som vel nærmest tåler sammenligning med et stort franskbrød.
$enere kom Albcrt som arbejdsmand ud til skovfoged Würtz i Øatrup, som samtidig var vognmand, og Albert var med til at køre bl. a. til Regstrup og Stcnlille med kævler. Så kom han efter et års forløb på Iøst arbejde og blev skovmsnd, som faderen havde været det. Gode penge gav det, erlndrer han - op til 6-7 kr. om dsgen, og dct var dengang en hel flaske snaps kostede 24 øre. I årsne cfter første verdenskrig tog han et nap, hvor han kunne, hvilket bl. a. vll sige i Flæskeskov, på amtsveJen osv.
I 1920 havde Emma og Albert Jensen sparet så mcget sammcn, at de kunne købe
statehusmandsbruget på l7 tønder land i Ørtrup. Prisen var 14,000 kr., og det var
lykkedea dern at spare 4000 kr, op ved meget flid og møjsommelighed, og det er
årene på hurmandsbruget, som de begge ser tilbage til med den største glæde.
Emma Jensen har alle sine dage boet I østrup, og fra den ejendom, de bor på, kan hun se ned tel sit barndomshjem. Også Emms har al sin tid måttet tage et nap med, hvor det gjaldt. Skoletiden i Undløse er lkke dcn mest behagelige at tænke på. De børn, hvis evner måske ikke rakte så langt, fik bare at vide, st de var dumme og nærmest lsdt I stikken.
Nu er det flere år siden, at guldbrudcparret forpagtede jorden ud tll datteren og svigersønnen i Østrup. - Men lndtll for godt et år siden har de hjulpet til inde og ude. Nu nyder de aammen at passe deres store have, at læse, at se fJernsyn og få sig en paasiar med venner og bekendte. Både Emma og AIbert Jensen er i besiddelse af en knallert og lader, når vejret tillader det, turen gå tll Holbæk eller endnu længore væk som f, cks. til Vordlngborg eller FårcveJle 'Lammeljord. kb


Billede

Albert blev gift med Emma Martha Hansen, datter af Peter Hansen Husmand og Christine Nielsen, den 14 Jun. 1924 i Undløse Kirke, Undløse, Merløse, Holbæk, Dk. (Emma Martha Hansen blev født den 14 Jun. 1900 i Østrup, Undløse, Merløse, Holbæk, DK, dåb den 22 Jul. 1900 i Undløse Kirke, Undløse, Merløse, Holbæk, Dk, døde den 14 Apr. 1994 i Undløse, Merløse, Holbæk, DK og blev bisat den 21 Apr. 1994 i Undløse Kirke, Undløse, Merløse, Holbæk, Dk.)


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk