pil pil
Peder Sandal Christensen Husmand
(1861-)
Karen Marie Jepesen
(1860-)
Johan Adam Lumholdt Sørensen Skatteraadsformand Skomagermester
(1858-1946)
Ane Marie Mortensen
(1862-1935)
Johannes Evald Sandal Kristensen Præstegaardsforpagter
(1892-1945)
Anna Jensine Sørensen Centralbestyrerske
(1890-1969)
Jørgen Sandal Kristensen
(1930-2013)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Inger Lisbeth Margrethe Jensen

Jørgen Sandal Kristensen

  • Født: 26 Mar. 1930, Markeslev, Hørby, Tuse, Holbæk, Dk
  • Dåb: 20 Apr. 1930, Hørby Kirke, Hørby, Tuse, Holbæk, Dk
  • Ægteskab (1): Inger Lisbeth Margrethe Jensen den 14 Maj 1954 i Udby Kirke, Udby, Tuse, Holbæk, DK
  • Død: 17 Jan. 2013 i en alder af 82 år
  • Begravet: 21 Jan. 2013, Udby Ny Kirkegaard, Udby, Tuse, Holbæk, DK
Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

NORDVESTNYT Fredag d. 25. januar 2013
Dødsfald
KASTRUP:
Jørgen Sandal, Kisserupvej 11 A, Udby, tidligere Højgård, Kastrup, Tuse Næs, er død, 82 år.
Jørgen Sandal blev født og voksede op på Tuse Næs, bl.a. på telefoncentralen i Udby. Her mødte han telefonistinde Inger-Lisbeth, som han senere blev gift med.
Det lå i luften, at lørgen Sandal ligesom sine tre sØskende skulle arbejde inden for landbruget, og Jørgen Sandal kom tidligt ud at tjene på nærliggende gårde. Især arbejdet med heste havde hans store interesse. I en periode tjente både Inger-Lisbeth og Jørgen Sandal i fylland inden for en afstand, der gjorde, at de jævnlig! kunne mødes.
Siden aftjente han sin værnepligt, og det stærke sammenhold blandt soldaterne gjorde, at de startede en vandrebog, som har eksisteret lige siden. Gruppen af soldaterkammerate[ der senere boede spredt over hele Danmark, mødtes årligt for at genopfriske minder og holde venskabet ved lige.
For Jørgen Sandal var soldatertiden en oplevelsesrig og spændende tid, som han siden fortalte meget om.
Et højskoleophold på Vallekilde blev det også til, inden lørgen Sandal i november 1"953 erhvervede Højgård, som var udstykket fra Inger-Lisbeths fødehjem Strandgården.
Inger-Lisbeth og lørgen Sandal blev gift i 1954. Pengene var små, og han måtte ofte låne heste, landbrugsudstyr og andet, når jorden skulle passes . Jørgen Sandal har altid passet landbruget med stolthed og entusiasme. Marker, dyr og bygninger skulle passes ordentligt, og i flere år omfattede landbruget både køer; heste, grise, ænder og høns. Frugttræer og buske samt køkkenhave var også velplejet og i orden, hvilket gjorde, at Højgård stort set var selvforsynende.
Senere ombyggede Jørgen Sandal de eksisterende stalde til grise, og i to omgange udvidede han som selvbygger grisestaldenes areal væsentligt samt automatiserede dem med udmugnings- og fodringsanlæg.
En tidligere forpagtning blev tilkøbt, og maskinerne blev løbende udskiftet, så de passede til arealet. Det var helt naturligt, at Inger- Lisbeth og lørgen Sandals tre drenge blev opdraget til at tage del i pasningen af bedriften især i høsten, som var årets travleste tid. Iørgen Sandal har altid deltaget aktiv i idrætslivet på Tuse Næs både som gymnast, fodbold- og badmintonspiller. Ligeledes har han siddet i flere foreningers bestyrelser samt Holbæk Kommunes fritidsnævn.
Senere blev ægteparret Sandal kendt blandt sportsfolk i et utal af hallet idrætspladser og tennisbaner i Danmark, når de tog rundt for at følge og støtte deres sportsglade sønner.
Efterhånden blev det mere de ligeså idrætsglade børnebørn, som lørgen Sandal fulgte med stor interesse. Mindst 25 scrapbøger med udklip om familien, har han sirligt klippet og samlet. I det hele taget viste Inger-Lisbeth og Jørgen Sandal stor interesse, kærlighed og omsorg for børnebørnene, som besøgte farmor og farfar med stor glæde.
Jørgen Sandal var med til at starte Tuse Næs Brandvæsen, og det hverv passede han med dygtighed og interesse i næsten 25 år, ligesom samværet og kammeratskabet blandt brandmændene var af stor betydning for ham.
I 2000 blev der byttet boliger internt i Sandal-familien. Inger-Lisbeth og Jørgen Sandal flyttede til Kisserupvej, og sønnen Henrik med familie overtog Højgård, som dermed stadig er i familiens eje.
Guldbrylluppet blev fejret i 2004 på trods af, at Inger-Lisbeth året før var blevet ramt af en blodprop, som efterhånden gjorde dagligdagen vanskeligere. Jørgen Sandal gjorde alt, hvad han magtede, for at Inger-Lisbeth kunne forblive på Kisserupvej, men til sidst sagde hans eget helbred stop, og Inger-Lisbeth tilbragte et år på Holbækhus, inden hun døde i december 2010.
Det var et hårdt slag for lørgen Sandal, at et kærligt ægteskab og et tæt knyttet arbejdsliv blev afbrudt, og livet blev derefter aldrig helt det samme. To år efter en stol hjerteoperation døde lørgen Sandal fredeligt den 17. januar omgivet af sin nære familie.
Han efterlader sin søster Ellen, sønnerne Jesper, Henrik og Morten, to svi gerdøtre samt fem børnebørn.
Begravelsen har flundet sted.

Billede

punkttegn  Begivenheder

1. Konfirmation, 16 Apr. 1944, Udby Kirke, Udby, Tuse, Holbæk, DK.


Billede

Jørgen blev gift med Inger Lisbeth Margrethe Jensen, datter af Christian Albert Jensen Gaardejer og Rigmor Bothilde Jensen, den 14 Maj 1954 i Udby Kirke, Udby, Tuse, Holbæk, DK. (Inger Lisbeth Margrethe Jensen blev født den 19 Mar. 1928 i Kastrup, Hørby, Tuse, Holbæk, Dk, dåb den 20 Maj 1928 i Hørby Kirke, Hørby, Tuse, Holbæk, Dk, døde den 9 Dec. 2010 og blev begravet i Udby Ny Kirkegaard, Udby, Tuse, Holbæk, DK.)


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk