pil pil pil pil
Niels Peter Hansen Husmand
(1859-1911)
Maren Kristine Pedersen
(1866-1948)
Niels Peter Nielsen Gaardmand
(1870-1945)
Maren Sophie Jensen
(1876-1954)
Karl Hansen Boelsmand
(1893-1966)
Ingeborg Nielsen
(1903-2001)

Gerda Jytte Hansen Seminarielærerinde
(1928-1978)

 

Familie

Gerda Jytte Hansen Seminarielærerinde

  • Født: 11 Feb. 1928, Minkemark, Udby, Tuse, Holbæk, DK
  • Dåb: 1 Apr. 1928, Udby Kirke, Udby, Tuse, Holbæk, DK
  • Død: 20 Jul. 1978 i en alder af 50 år
  • Begravet: Udby Kirkegaard, Udby, Tuse, Holbæk, DK
Billede

punkttegn  Begravelsesnotater:

(Silkeborg Avis juli 1978)
Dødsfald
Efter nogen tids sygdom er lektor Gerda J. Hansen. Silkeborg, død i en alder af 50 år.
Gerda J. Hansen tog lærereksamen fra Esbjerg Seminarium i 1960, og efter uddannelse på Danmarks Højskole for Legemsøvelser blev hun ansat ved Esbjerg kommunalskole.
Fra 1. august 1962 har Gerda J. Hansen været ansat ved Silkeborg Seminarium og Silkeborg Seminariums Øvelsesskole. Hendes fag blev først og fremmest alle former for legemsøvelser og idræt. Hun gik op i sit arbejde med en sjælden energi, og hendes faglige dygtighed lå helt i toppen. Dertil kom, at hun altid omfattede sine lever med den størte interesse og varme. Hun forstod dem og værdsatte dem, og hun skyede ingen anstregelser for at gøre det så godt for dem som muligt.
Det er derfor ikke mærkeligt, at eleverne. såvel i øvelsesskolen som på seminariet, satte hende meget højt. Hun vil blive husket af dem som en lærer, der gav sine elever store værdier, såvel af faglig art som på anden måde. De har set op til hende som idealet af en lærer.
De sidste år blev hun ramt af en uhelbredelig sygdom, og hun var selv klar over, at hendes dage var talte. Hun bar sin skæbne med en usædvanlig fatning og styrke og planlagde til de allersidste dage, hvad hun ville udrette i den kommende tid.
I denne for hende så vanskelige tid blev hun et eksempel såvel for sine kolleger som for sine elever. Her var ingen klynken eller klagen, men kærlighed til livet, sålænge hun måtte beholde det, og vilje til at gøre forholdene bedst mulige for dem, hun kom i berøring med.
Gerda J. Hansen kom i berøring med mange mennesker gennem sin undervisning under fritidsloven, for eksempel i Silkeborg Gymnastikforeningen og i Alderslyst Gymnastikforening. Også her underviste hun eminent dygtigt og gav sine elever inspiration og mange gode oplevelser.
Hun har desuden udført et meget værdifuldt arbejde indenfor skoleidræt, har gang på gang påtaget sit arbejdet med at tilrettelægge og gennemføre arrangementer indenfor legemsøvelser og idræt. Her kom hendes sans for orden og hendes evne til at organisere til fuld udfoldelse. Alle vidste, at alt var gennemtænkt og blev gennemført til punkt og prikke, når hun tog sig af sagen.
Gerda J. Hansen kunne fejre sin 50 års fødselsdag i februar i år.

Billede

punkttegn  Begivenheder

1. Konfirmation, 12 Apr. 1942, Udby Kirke, Udby, Tuse, Holbæk, DK.


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk