Hertug Carl af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg
(1813-1878)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Vilhelmine Marie af Danmark

Hertug Carl af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg

  • Født: 30 Sep. 1813, Gottorp Slot, Hertugdømmet Slesvig, Tyskland
  • Ægteskab (1): Vilhelmine Marie af Danmark i 1838
  • Død: 24 Okt. 1878, Louisenlund, Slesvig-Holsten, Preussen, Tyske Kejserrige i en alder af 65 år
Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Hertug Carl til Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg (30. september 1813 \endash 24. oktober 1878) var hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg fra 1831 til 1878.

Han var søn af hertug Vilhelm af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Glücksborg og Louise Karoline af Hessen-Kassel og storebror til kong Christian 9. af Danmark.
Prins Carl blev født den 30. september 1813 på Gottorp Slot i Hertugdømmet Slesvig som prins af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck. Han var det tredje barn og ældste søn født i ægteskabet mellem Hertug Vilhelm af Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck og Prinsesse Louise Karoline af Hessen-Kassel. Hans far var overhovede for slægten Slesvig-Holsten-Sønderborg-Beck, en fjern og ubetydelig sidelinje til det danske kongehus, der nedstammede fra Kong Christian 3. Hans mor var datter af Landgreve Karl af Hessen, dansk feltmarskal og statholder i hertugdømmerne Slesvig og Holsten, og Prinsesse Louise af Danmark, datter af Kong Frederik 5. Gennem sin far nedstammede Carl dermed i lige linje fra Kong Christian 3., mens han gennem sin mor var oldebarn af Kong Frederik 5.

Prins Carl havde ni søskende, heriblandt den senere kong Christian 9. af Danmark.


Billede

Carl blev gift med Vilhelmine Marie af Danmark, datter af Kong Frederik Den Sjette af Danmark og Norge og Dronniung Marie Sophie Frederikke af Hessen-Kassel, i 1838. (Vilhelmine Marie af Danmark blev født den 18 Jan. 1808 i Kiel Slot, Holsten, Tyskland, døde den 30 Maj 1891 i Glücksborg Slot, Slesvig-Holsten, Preussen, Tyskland og blev bisat i Glücksborg, Slesvig-Holsten, Preussen, Tyskland.)


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 21 Dec. 2021 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk