Maren Jensdatter
(1641-1719)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Peder Henningsen Gaardmand og Bondefoged

Maren Jensdatter

  • Født: 7 Jun. 1641, Orø, Tuse, Holbæk, DK
  • Ægteskab (1): Peder Henningsen Gaardmand og Bondefoged cirka 1680 i Orø Kirke, Orø, Tuse, Holbæk, Dk
  • Død: 3 Apr. 1719, Orø, Tuse, Holbæk, DK i en alder af 77 år
  • Begravet: 15 Apr. 1719, Orø Kirkegård, Orø, Tuse, Holbæk, Dk
Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

Under Svensker krigen i 1660, var Maren Jensdatter med en karl der tjente hos den daværnede Bondefoged i Bybjerg på Orø.
En aften de havde sat hinanden stævne på gaarden, bleb Maren, som var 19 årig, taget af en svensk officer, som kneblede og bandt hende. Da karlen kom og så dette, sparkede han officeren, som faldt så uheldigt at han døde. Da den svenske hær opdagede dette, skulle alle mænd på Orø henrettes, hvis karlen ikke stod frem.
Karlen stod frem og lige før han skulle i galgen, stod Peder Henningsen frem og foreslog den Svenske hær at tage ham i stedet, karle var så ung, og det unge par var så forelskede. Svenskerne syntes ikke om ideen, og karlen blev henrettet.Karlen hed forøvrigt Jens.
Maren fik efter dette, godhed for Peder, men der skulle gå 20 år før de blev gift trods Maren var 20 år yngre end Peder Henningsen. Samme år 1680 fik de sammen deres eneste barn, en dreng som de døbte Jens.


Billede

Maren blev gift med Peder Henningsen Gaardmand og Bondefoged, søn af Henning Knudsen og Zidse Jensdatter, cirka 1680 i Orø Kirke, Orø, Tuse, Holbæk, Dk. (Peder Henningsen Gaardmand og Bondefoged blev født cirka 1630 i Orø, Tuse, Holbæk, DK og døde i 1692 i Orø, Tuse, Holbæk, DK.)


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk