Leopold Hans Andreas Helweg Forsøgsleder
(1851-1920)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Astrid Benediktre Hostrup Spur Skibsted

Leopold Hans Andreas Helweg Forsøgsleder

  • Født: 2 Mar. 1851, København, DK
  • Ægteskab (1): Astrid Benediktre Hostrup Spur Skibsted den 7 Feb. 1879 i Vartov Kirke, Vartov Hospital, Sokkelund, København, DK
  • Død: 6 Aug. 1920, Frederiksberg, Sokkelund, Københavns, DK i en alder af 69 år
Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

Leopold Hans Andreas Helweg (2. marts 1851 i København - 6. august 1920 ) var en dansk havebrugs - og landøkonomisk forfatter , søn af Ludvig Nicolaus Helweg .
Efter praktisk uddannelse i gartneri tog Helweg 1877 havebrugseksamen og siden eksamen i driveri og blomstergartneri, rejste udenlands og blev 1878 ansat som assistent ved Landbohøjskolens have og botaniske undervisning. Efter 6 års Forløb frasagde Helweg sig denne Stilling og var derefter væsentligst beskæftiget med landøkonomisk forsøgsvirksomhed.
Fra 1886 blev han leder af de af Foreningen til Kulturplanternes Forbedring med statsunderstøttede anlagte rodfrugtforsøg og senere (fra 1893 ) leder af statens bevægelige rodfrugtforsøg. I disse stillinger har Helweg gennem et meget stort antal forsøg og forsøgsrækker indvundet resultater, der var af den største økonomiske betydning for det praktiske landbrug, og som ingen anden i Danmark gennemarbejdet spørgsmålene om rodfrugternes foderværdi og de forskellige roestammers relative dyrkningsværdi m. v.
Gennem en lang række beretninger og afhandlinger i landøkonomiske tidsskrifter (således i tidsskriften >Om Landbrugets Kulturplanter<. >Tidsskr. f. Landøkonomi<, men især i >Tidssk. f. Landbrugets Planteavl<, [fra 1914 >Tidsskr. for Planteavl<]), har H. meddelt Resultaterne af sin Forsøgsvirksomhed. Det betydningsfulde Spørgsmaal om Roefrøhandelen har H. bragt ind i rationelle Former, lige tilfredsstillende for Købere som for Sælgere, hvortil i særlig Grad har bidraget de fra 1908 at regne i >Tidsskr. f. Planteavl< aarligt offentliggjorte Beretninger om Høsten af Roefrø i den forløbne Sommer og om Roefrøhandelen i den afvigte Vinter. Endvidere har H. 1906 udg. >Frøavl af Foderroer< og 1918 >Brugsfrøavl af Foderroer og Sukkerroer<. Desuden har H. 1886-1901 været Redaktør af >Gartner-Tidende<, og heri, som andetsteds (bl. a. i >Landmandsbogen<) skrevet en Mængde Artikler om Havebrugsforhold. 1895 udgav han en >Lærebog i Plantedrivning<. 1897-1902 har han som Chefredaktør forestaaet Udgivelsen af >Nordisk illustreret Havebrugsleksikon<, ligesom han besørgede den 2. meget forøgede og forbedrede Udg. af samme Værk (1910-12), hvoraf 3. Udg. er begyndt at udkomme Sommeren 1919. Paa sit specielle Omraade har H. været Medarbejder ved >Landbrugets Ordbog< i dens 2 Udg.


Billede

Leopold blev gift med Astrid Benediktre Hostrup Spur Skibsted den 7 Feb. 1879 i Vartov Kirke, Vartov Hospital, Sokkelund, København, DK. (Astrid Benediktre Hostrup Spur Skibsted blev født den 1 Sep. 1850 i København, DK og døde den 9 Apr. 1923 i Snoghøj, Erritsøe, Elbo, Vejle, DK.)


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk