pil pil pil
Anders Cilius Andersen Manufakturhandler
(1840-1911)
Vilhelmine Marie Edsberg
(1849-)
Peter Jensen Ølhandler
(1838-1903)
Clara Kirstine Nielsine Olsen
(1837-1882)
Robert Cilius Andersen Grosserer
(1871-1949)
Mathilde Eugenia Gyritha Jensen Skrædderinde
(1871-1948)

Knud Erik Edsberg Andersen Kunstmaler
(1911-2003)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Kirsten Bille Andersen

Knud Erik Edsberg Andersen Kunstmaler

  • Født: 22 Aug. 1911, Rigshospitalet, Sokkelund, Københavns Amt, DK
  • Dåb: 19 Nov. 1911, Sct.Andreas Kirke, Frederiksberg, DK.
  • Ægteskab (1): Kirsten Bille Andersen den 5 Jun. 1937 i Garnisons Kirke, Garnisons, Sokkelund, København, DK
  • Død: 15 Jul. 2003, Holmstrup, Skippinge, Holbæk, DK i en alder af 91 år
  • Begravet: Holmstrup Kirkegaard, Holmstrup, Skippinge, Holbæk, DK

punkttegn   Dødsårsag: Aldersrelaterede symptoner.

Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

http://www.hopegallery.com/php/artwork.php?artwork=1186
Knud Erik Edsberg (1911-2003)
Knud Edsberg blev født under ydmyge forhold i København, Danmark den 22. august, 1911. Hans mor var syerske tjene en mager indkomst til at støtte ham og hans søster. På trods af hans underprivilegerede opdragelse, Knud fandt flugt og trøst i tegning og viste stort talent tidligt i sit liv.
Edsberg fortsatte maleri gennem hans opvækst og blev introduceret til Laurits Tuxen, en meget fremtrædende, højt respekteret kunstner især kendt for sin klassiske uddannelse og teknikker, og for hans kongelige krone-hoved portrætter rundt omkring i Europa. Efter at have sine værker gennemgået af Tuxen, Edsberg håbede han ville blive accepteret for fremtidig undersøgelse og træning med ham. Selvom hans malerier blev godt modtaget, var Edsberg bevidst om, da de fleste unge kunstnere uden økonomiske midler var dengang, at få og nå et legitimt uddannelse som maler. Denne uddannelse vil undervise håbefulde kunstnere de store handler i den kommercielle maler, så de kan tjene en indkomst til at forsørge sig selv og fremtidige familie; som levende ud af malerier alene kunne sjældent støtte selv kunstneren. Efter flere års hårdt, anstrengende arbejde og studere han afsluttede sin uddannelse og vendte tilbage til Tuxen kun at finde hans helbred mangel og for at lære at han ikke længere var i stand til at tage mod de studerende. Tuxen kunne kun tilbyde Edsberg gode råd og vejledning, og en smuk bronzeskulptur. Edsberg følte at Tuxens passerer virkelig sluttede den æra af Golden Age danske malere han beundrede meget.
Edsberg, stærk i sin overbevisning at male ligesom mestrene før ham, begyndte sin egen uddannelse ved at studere de paletter, teknikker og stilarter sine idoler: Rembrandt, Titian, Carl Bloch, PS Krøyer og Anders Zorn. Selv om hans foretrukne stil var, at de gamle europæiske mestre, han havde en kærlighed til den tidlige impressionistiske vægt på farve og lys. Dette er tydeligt i mange af hans genre malerier udført i "plein air" eller i det udendørs miljø i modsætning til studiet maleri efter skitser. Edsberg tænkning på sin generation sammenlignet med sine idoler var: "Jeg blev født 50 år for sent." Han ønskede for chancen for at være blandt dem, han beundrede, og længtes efter en alder før landskabet-ændrende industrialisering når hverdagens kulisser var maleriske .
1950'erne og på bragt Edsberg provision for en af han ville efterlade: portrætter. I en tid, hvor folk af betydning ønskede stadig at blive anerkendt af skildring, var han en af mest foretrukne portraitists. Den historiske Carlsberg Brewery i Danmark hædret medarbejdere på alle niveauer med 50 års tjeneste med et portræt hængende i sin museum. Edsberg var de mest eftertragtede kunstner for denne kommission og malede mere end 50 portrætter til museet. Han tilbragte også mange år i staterne med sine provision for portrætter af dem i offentligt embede (såsom Senator Orin Hatch) og generelle myndigheder i Jesu Kristi Kirke af Sidste Dages Hellige, herunder afdøde præsident Ezra Taft Benson.
Da Arts var altid en del af Edsberg liv, det integreret i sin søns liv så godt. Knud begyndte at undervise sin søn Søren færdighed i tegning, farve og lys i en meget ung alder. Det var i 1960'erne, dog, at far og søn var involveret i en mere struktureret træning. Selvom hans tidlige værker var meget lig sin fars, ville Søren senere gøre sin egen, unikke mærke i kunstverdenen.
En anden af s arv omfatter hans elskede genre malerier af gamle danske landdistrikter scener og landskabet landskaber. Hans landlige scener portrætteret hverdag almindelige mennesker. Ligesom mestrene før ham modelleret efter venner og familie, han også brugt sin familie og venner (især hans to børn Soren og Gitte). Edsberg tilbragte mange af sine somre på en vens stor gård i Jylland, hvor hans tid maleri og skitsering antændt en stor kærlighed til sit land. Han ville ansætte en stor del af sine dage ude på markerne med sine skitsebøger tegning dyr og husdyr med stor sans for detaljer - hvilket resulterer i en dygtig forståelse af deres anatomi, arbejdsstillinger og instinktive manerer. Det var med disse malerier, at integrationen af teknisk forståelse af og forståelse for begge de gamle mestre og tidlige impressionister er tydelig i sin palet, dygtighed og teknik. Landskabet genrer fra hans senere år blev hovedsagelig malet under vintre i sit atelier, i modsætning til hans foretrukne "plein air" maleri i sin tid på gården.
Endelig Edsberg arv tilbage til alle, der kendte ham personligt, og gennem hans kunst, er en arv af venlighed, generøsitet og en kærlighed til alle ting gode og smukke. Han havde en stor kærlighed til kunst, videnskab, matematik, fysik og historie. Men det var hans dybe tro, som fik ham til at vælge stien langs livet, som han fulgte. Som hans tro blev hos ham, indtil hans død, så gjorde hans kærlighed til maleriet. Han døde af aldersrelaterede komplikationer den 15. juli 2003 Holmstrup, Danmark. Edsberg så frem til at møde sin skaber, kone og datter på den anden side.
I dag er hans malerier hænger i private og offentlige samlinger i Europa og USA


Billede

Knud blev gift med Kirsten Bille Andersen, datter af Oluf Frederik Emil Andersen Konditor og Karen Stine Hansen Bille, den 5 Jun. 1937 i Garnisons Kirke, Garnisons, Sokkelund, København, DK. (Kirsten Bille Andersen blev født den 5 Dec. 1915 i Sion, Sokkelund, Københavns, Dk, dåb den 10 Sep. 1916 i Sion Kirke, Sion, Sokkelund, Københavns, Dk, døde den 29 Dec. 1981 og blev begravet den 4 Jan. 1982 i Vedbæk, Sokkelund, København, DK.). Årsagen til hendes død var Kræft.


Billede

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk