Noter fra Edith Emmy Henriksen,

født Nielsen d. 3/12-1922,svigerdatter til:

Jens Peter Vilhelm Henriksen,

født d. 30/5-1881 - død d. 7/8-1956,

Ane Dorthea Margrethe Henriksen,

født Jørgensen d. 22/6-1887 - død d. 15/8-1952,
(døde på Deres 43 års Bryllupsdag hos datteren Gemma i Bagsværd).
Dage for omskiftninger i Jens Peter Vilhelm's tilværelse:
Sophienholm Gods.........................fra år 1917 - 1921,
Algestrup Købmandshandel...........fra år 1921 - 1945,
Udby, Stadslundevej/Bagvej..........fra år 1945 - 1950,
Holbæk, Østerstræde......................fra år 1950 - 1953,
De gamles Hjem, Holbækhus.........fra år 1953 - 1955,
Holbæk, Fuglsvej.......................fra 3/9-1955 - sin død

Farfar var søn af Jens Henriksen, parcelist, Næblerød ved Fuglebjerg og
hustru Ane Kirstine født Christiansen, Munkebjergby, Østermark,
det var hendes fødehjem,
hendes far havde været kusk på Tranekjær Slot på Langeland.
Farmor var fra Holbæk,
hendes far var brænderiarbejder og boede i Pølsekrogen
(området mellem Æglageret på Lindevej og bygnings-hjørnet på Kalundborgvej / Algade i Holbæk).


Farfar og Farmor var inde hos Gemma og fejre Deres 43 års Bryllupsdag, døtrene Kamilla og Marie var også med, da de sad og spiste til Middag, blev farmor syg og døde kort efter, vel nok af hjerneblødning og dårligt hjerte. Det var et hårdt slag for Farfar, især han kunne ikke fortå det, Farmor blev begravet i Holbæk d. 20/8-1952, efter begravelsen tog Farfar med Gemma hjem og var så ellers rundt hos børnene på skift, i Julemåneden var Farfar hos os, men det kneb meget for ham, og være alene i Østerstræde brød han sig slet ikke om, så i marts 1953 solgte Farfar huset i Østerstræde og flyttede på De gamles Hjem (Holbækhus) d. 14/3-1953, men der følte han sig aldrig rigtig hejmme, han manglede noget at pusle med, men tog en tur til Jylland på sin nye Knallert (Mobilette), og det var en stor oplevelse for ham.Men så på hjemmet var der en fru Jørgensen, der også var blevet alene og vilde også gerne fra Hjemmet igen, så købte Farfar et hus på Fuglsvej i Holbæk og flyttede så derhen d.3/9-1955 og fru Jørgensen flyttede så med og passede Hus, der var flere lejligheder til og et dejligt Udhus og en Have til, så edt nød Farfar rigtigt, han fik da også fikset det vældigt op, de var meget glade begge to, når vi besøgte dem, men Farfar glemte jo bare sommetider, at han havde haft et par blodpropper, og det var også skyld i, at Farfar pludseligt døde d. 7/8-1956 på vej op til en gammel ven, der var Barber, da farfar skulle klippes, men han var ikke hjemme, men nabokonen kunne høre, der var noget galt og lukkede døren op og får Farfar lig inden for og tilkalde Læge, man Farfar døde af et Hjerteslag, der blev ringet til os fra en Læge, så Jens og Kamilla (søn + datter) kørte derud, men der var jo intet at gøre. Fru Jørgensen var jo også helt ulykkelig og måtte flytet tilbage til De gamles Hjem igen. Farfar blev begravet på Holbæk Kirkegård (ved Sct.Nikolai kirke) d. 12/8-1956, herefter blev huset på Fuglsvej solgt.

Farfar havde været helt enestående til at hjælpe os, alt imens de boede i Udby, gik han troligt op i Butikken og var med, han var meget afholdt af vore kunder. Selv da de flyttede til Holbæk kom han over og hjalp, hvis vi manglede en medhjælper.

Farmor var glimrende til at være Barnepige, når vi skulle nogen steder, så sov børnene gerne dernede om natten.

Selv i 1982 kunne der endnu komme representanter hos Poul (sønnesøn) og talte om, da de handlede med Farfar i Algestrup.