pil pil pil pil
Jens Peter Vilhelm Henriksen Købmand
(1881-1956)
Ane Dorthea Margrethe Nielsen
(1887-1952)
Mads Christian Nielsen Snedkermester
(1883-1947)
Laurine Nielsen
(1886-1971)
Jens Christian Henriksen Købmand
(1917-2004)
Edith Emmy Nielsen Købmand
(1922-2013)

Poul Henriksen Købmand
(1944-)

 

Familie

Ægtefæller/børn:
1. Else Marie Alexandra Pedersen

2. Herdis Kirstine Thomsen

Poul Henriksen Købmand

  • Født: 1 Aug. 1944, Udby, Tuse, Holbæk, DK 1
  • Dåb: 17 Sep. 1944, Udby Kirke, Udby, Tuse, Holbæk, DK
  • Ægteskab (1): Else Marie Alexandra Pedersen den 29 Nov. 1969 i Egebæksvang Kirke, Egebæksvang, Lynge-Kronborg, Frederiksborg, DK
  • Ægteskab (2): Herdis Kirstine Thomsen den 27 Okt. 1990 i Holbæk Rådhus, Holbæk, Merløse, Holbæk, DK
Billede

punkttegn  Forskningsnotater:

Venstrebladet
Fredag den 30. juli 2004
Poul Henriksen er tredje generation i købmandsforretningen i Udby, som han overtog i 1974.
Søndag den 1.august runder han de 60 år.
AF JØRGEN JENSEN
Købmand Poul Henriksen, Udbyvej 30, Tuse Næs, fylder 60 år på søndag den l. august. I morgen, lørdag markerer han fødselsdagen i forretningen, hvor der vil være velskænket fadøl til kunderne, og hvem der ellers måtte lægge vejen forbi. Poul. Henriksen, eller i daglig tale bare Poul Købmand, er født og opvokset i Udby, hvor hans farfar, Vilhelm, og hans forældre, Jens og Emmy, har haft købmandsforretning. Det var farfar Vilhelm, der var Pouls første læremester. Poul Henriksen kom i handelslære hos købmand Frits Bjerregaard, som havde forretning på hjørnet Kalundborgvej / Stenhusvej i Holbæk. Han fortsatte sin uddannelse hos vinfirmaet Theilmann i København, hvor han arbejdede på kontoret, men fik samtidig viden om vin, en viden som han i dag har glæde af med rådgivning til kunderne. Efter læretiden var han ansat i supermarkeder i Hørsholm og Espergærde, inden han i 1974 overtog forældrenes købmandsforretning i Udby. Fire år senere holdt han indvielse af den nye og betydelig større forretning, som blev bygget på den anden side afUdbyvej. Lokale grossister Poul Henriksen erindrer, hvordan hans forældre fik varer leveret fra lokale grossister i Holbæk og omegn. Mel, sukker og gryn blev leveret i sække og vejet af i butikken, når kunderne blev ekspederet. Poul lærte kunsten at lukke en papirpose tæt uden brug af elastik eller snor. Når den nye høstsild var på lager hos grossisten, skulle købmanden lige smage, inden der kom en tønde sild hjem i bagbutikken i Udby. Men selvom det var meget charmerende, tog det lang tid at bestille varer på den måde spredt på flere leverandører, og efter nogle år indgik Poul Henriksen i kædesamarbejde først med Dankøb og for et par år siden med Spar-kæden, hvor næsten alle indkøb er samlet på et sted og foretages via computer.
Ikke meget at handle om Indkøbspriserne ligger fast, og der er ikke meget at handle om, som det var tilfældet før i tiden, hvor den ene grossist kunne spilles ud mod den anden for at opnå lavere priser, fortæller Poul Henriksen. Allerede mens forældrene havde forretningen, blev der indgået aftale med Dansk Tipstjeneste om tipsforhandling. Det var i 1950, og den 6-årige Poul medunderskrev kontrakten. Håndkøbsudsalget af apotekervarer er også en aktivitet, der fortsættes, og i Poul og hustruen Herdis beskæftiger butikken syv medarbejdere.
Nok at se til
Selvom der ellers er nok at se til i det daglige, har Poul Henriksen påtaget sig forskellige hverv. Siden den lokale erhvervsforening på Tuse Næs startede, har han været bestyrelsesmedlem. Endvidere er han i arbejdsmarkedsrådet for Vestsjælland og medlem af handelsskolens uddannelsesudvalg. I 15 år har han været medlem af Odd Fellow Logen i Holbæk. Den travle forretningsmand har nået en alder, hvor mange vælger at trække sig tilbage. Men det har Poul Henriksen ingen aktuelle planer om. - Hvis bare helbredet holder, har jeg lyst til at fortsætte, siger han med et smil.

Billede

punkttegn  Begivenheder

1. Konfirmation, 12 Okt. 1958, Holbæk Skt.Nicolai Kirke, Merløse, Holbæk, DK.


Billede

Poul blev gift med Else Marie Alexandra Pedersen, datter af Ejner Villy Pedersen og Rita Martha Alexandra Øst, den 27 Okt. 1990 i Holbæk Rådhus, Holbæk, Merløse, Holbæk, DK. (Else Marie Alexandra Pedersen blev født den 2 Jan. 1945 i Egebæksvang, Lynge-Kronborg, Frederiksborg, DK, dåb den 25 Feb. 1945 i Egebæksvang Kirke, Egebæksvang, Lynge-Kronborg, Frederiksborg, DK, døde den 21 Dec. 2006 i Espergærde I Hjemmet og blev begravet den 28 Dec. 2006 i Espergærde Kirkegård, Egebæksvang, Lynge-Kronborg, Frederiksborg, DK.)


Billede

Poul blev derefter gift med Herdis Kirstine Thomsen, datter af Karl Kristian Thomsen og Karla Kirstine Rasmusen, den 27 Okt. 1990 i Holbæk Rådhus, Holbæk, Merløse, Holbæk, DK. (Herdis Kirstine Thomsen blev født den 5 Jul. 1944 i Vemmelev, Slagelse, Sorø, DK 2 og dåb den 10 Sep. 1944 i Vemmelev Kirke, Vemmelev, Slagelse, Sorø, DK 2.)


Billede

Kilder


1 Dåbsattest.

2 Dåbsattest (1).

© Informationer fra denne side må ikke bruges i anden sammenhæng uden tilladelse og uden angivelse af kilde.


Indholdsfortegnelse | Efternavne | Navneliste

Denne hjemmeside blev lavet 22 Mar. 2023 med Legacy 9.0 fra MyHeritage.com; Ophavsret og vedligeholdelse af poul@poul-herdis.dk